lördag 3 december 2011

Regniga lördag!!




Godmorgon alla tappra människor:-)




Jaha i morgon är det andra advent och regnet bara öser ner och det är 7 plusgrader.




Det är ju inte helt att få in julstämning.Jag sitter i galleriet i Helsingborg idag som ligger på gågatan och jag kan tyvär konstatera att de är få tappra som gett sej ut med paraply i julklappsjakt.Det är tur att man har internet att roa sej med,kolla lite på youtube,facebook etc.




Igårkväll blåste det upp igen och jag hade svårt att somna,men med Lucas(min taxvalp) som kryper intill o småsnarkar blir det mer rofyllt.




Tro det eller ej men jag va pigg och utvilad när jag vaknade i morse och låg i badet redan klockan 8.30.Senare idag bär det iväg för att inhandla för middagen i morgon.Min bror med hans familj,mamma och Rolf samt min kusin Maria med familj kommer på middag.Jag tänkte göra mina berömda köttfärsbiffar,jag har ett mkt bra recept som gör dom härligt saftiga.Jag skriver det sen,jag kommer göra dom ikväll för att spara tid i morgon.Sen ska jag storstäda hela huset i morgon förmiddag(250kvm)så det tar en stund. Ha det gott o mys så gott ni kan.Nedan följer receptet på Haugs köttfärsbiffar.








Ta 500 gram FLÄSKfärs blanda i 1 ägg,2 dl soya,1/2 dl mjöl,1 msk salt,1tsk vitpeppar,2msk aromat,2tsk vitlökspulver.Blanda ihop allt SEN kommerdet viktiga,tillsätt varmt vatten i den färdigblandade färsen tills du har en smet som ärsom gröt i konsistens.Börja steka på hög värme för att få lite färg och sänk sen värmen o stek långsamt.Kolla lite i mitten på biffarna så ser ni när de är klara.




Till detta brukar jag servera hemmagjort potatismos som jag blandar i en tsk pesto.Lingon och inlagd gurka.Såsen gör jag på gräddsås som finns i påse fast jag sparar stekfettet från biffarna o blandar i.Smaklig spis:-)

3 kommentarer:

  1. gör dom ännu smaskigare genom att byta ut vattnet mot grädde!!! ;)

    SvaraRadera
  2. Nja det är vattnet som gör att det liksom ångkoks/steks, pappa som lärt mej.Han är gammal kock:-)

    SvaraRadera
  3. med grädde blir det ju nästan wallenbergare! Gott, det har min pappa lärt mig....*ler* Han är ju oxå gammal kock!!! :)
    Jag blev sugen på att käka potatismos när jag läste hur du gör. Det är så lätt att piffa upp mos med diverse goda smaker!!!

    SvaraRadera